Hogyan működik az Airless festékszóró?

Mi az az Airless festékszóró?
A levegő nélküli festékszóró a festékszórók számos típusának egyike, amelyek nagy mennyiségű festékkel dolgoznak, és légkompresszor helyett elektromos motort használnak a porlasztáshoz, így nagynyomású permetezési mintát hoznak létre, amely lehetővé teszi a könnyű és következetes festést.

Minden festékszórót nagy volumenű projektekhez használnak, és bármilyen mennyiségű festéket képesek kezelni.

Ezek az elektromos szerszámok hasznosak barkácsolási projektekhez, kereskedelmi és ipari projektekhez, és mindenhez, ami ezek között van.

A levegő nélküli permetező abban különbözik a többi permetezőtípustól, hogy nem használ pneumatikus nyomást. Ehelyett a belső nyomás hatékonyabb permetezési mintát hoz létre, mint a hagyományos HVLP permetezők.

Ezek a levegő nélküli festékszórók a professzionális festési és festékszórási munkák ipari szabványává váltak, mert számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos szórópisztolyokhoz képest, és továbbra is képesek megbirkózni a nagy festési munkákkal, és kezelni az ezekhez a munkákhoz szükséges hatalmas mennyiségű festéket.

Fontos: A levegő nélküli permetezés nemcsak az időt csökkenti (néha több mint 50%-75%-kal!), hanem sokkal tisztább felületet is eredményez, mint más hagyományos módszerek.

Mik az Airless festékszóró előnyei?
A levegő nélküli festékszóró számos jelentős előnnyel rendelkezik a hagyományos nagy térfogatú, alacsony nyomású szórópisztolyokhoz képest.

Az első és legnyilvánvalóbb előny az, hogy a levegő nélküli permetezőkben nincs terjedelmes légkompresszor.

Ehelyett dugattyús szivattyúval vagy membránszivattyúval, valamint a csatlakoztatott villanymotorral ezek a gépek lényegesen kevésbé terjedelmesek és jobban hordozhatóak, ami sokkal könnyebbé és hatékonyabbá teszi őket, különösen nagy festési projekteknél.

A másik előny, hogy ezek a levegő nélküli festékszórók tisztább, simább felületet biztosítanak, mint hagyományos társaik.

Ennek okának részleteibe akkor fogunk belemenni, amikor feltárjuk a levegő nélküli festékszórók mögötti mechanikát, de ez jobb minőségű munkát eredményez, amely kevesebb javítást és tisztítást igényel, végül pedig sokkal könnyebbé teszi az életét.

Végül, ezek a levegő nélküli festékszórók nagyobb nyomást tudnak produkálni, ami nagyszerűen felgyorsítja a festési folyamatot. Ennek is megvannak a maga hátrányai, mind a túlszórás kockázatával, mind a biztonsági kockázattal, de a nyomásszabályozással vastagabb festékekkel is megőrizheti a biztonságos használatot.

Hogyan működik az Airless festékszóró?
A levegő nélküli festékszóró nagyobb nyomást biztosít, mint a hagyományos HVLP szórópisztolyok, pontosan azért, mert nem használ légkompresszort.

Míg egy tipikus szórópisztoly nyomás alatti levegőtömböt hoz létre, amely átnyomódik a szóróhegyen, a levegő nélküli permetező nem teszi ezt meg.

A pneumatikus szórópisztoly a levegőárammal alacsony nyomású területet hoz létre, amely a festéket az áramlásba vonzza, porlasztott festék és áramló levegő keverékét hozva létre, amely a festéket a felületre hajtja.

Ez sajnos nagyon korán levegőt juttat a folyamatba, ami jelentősen növeli a buborékok és hibák megjelenésének kockázatát, ami ronthatja a projekt minőségét.

Ha megvizsgálja a levegő nélküli festékszórók és a nagy térfogatú, alacsony nyomású permetezők által végzett festési munkák példáit, jelentős különbséget fog látni a bevonat minősége között.

A levegő nélküli szórópisztoly egy motort használ egy membránszivattyú vagy valami hasonló meghajtására, hogy nyomást keltsen magában a festékben.

Ahogy a festék összenyomódik, aeroszollá válik, és átnyomódik a pisztoly hegyén.

Mivel maga a festék tartja a nyomást, nagyobb nyomású lesz, mint a pneumatikus szórópisztoly alacsonyabb nyomású levegője.

Ezt potenciálisan veszélyesként bírálták, de az állítható nyomásszabályozás és a biztonsági technológia ezeket az elektromos szerszámokat ugyanolyan biztonságossá tette, mint az alternatívát, vagyis könnyen használható, további sérülésveszély nélkül, és jobb kész terméket is biztosíthat. mint egy pneumatikus szerszámmal.

Airless festékszóró használata (Lépésről lépésre)
Amikor levegő nélküli festékszórást végez, a szerszámot pontosan úgy fogja használni, mint a pneumatikus változatot. A mellékelt szívócső segítségével egy vödör festéket használhat, és elkezdheti a festék felhúzását a beállításon keresztül.

Álljon kis távolságra a felülettől, egyszerűen mutasson rá és permetezzen.

A festék legyezőmintázatban jön ki attól függően, hogy melyik hegyet választotta a permetezőhöz.

Beállíthatja a tömlő hosszát és a készülék nyomását. Ügyeljen arra, hogy átfedő sávokat helyezzen el, hogy biztosítsa a teljes lefedettséget, és hogy a projekt egyenletesen nézzen ki mindenhol.

Túlpermet lesz, ami elkerülhetetlen, mivel a festék szó szerint lebeg a levegőben. Miután a felületet festették, csak ügyeljen arra, hogy megfelelően tisztítsa meg a szerszámot, amikor már nem használja. Így, amikor legközelebb tervezi használni, nem lesz gond.

Melyek a különböző típusú levegő nélküli permetezők?
Néhány különböző típusú airless permetező van a piacon, és mindegyiknek megvannak a maga különféle előnyei.

Kézi szórópisztoly
A kézi szórópisztoly a nagyobb elektromos szerszám nagyon kicsi változata, amely tökéletes barkácsolók számára.

Ezek a kézi szórópisztolyok nagyon kis mennyiségű festéket vagy lakkot tárolnak, és néha még akkumulátort is használnak a kis motor táplálására.

Ezek sokkal hordozhatóbbak és könnyebben használhatók, de nem tudnak nagy projekteket kezelni, mivel egyszerűen nincs kapacitásuk.

Kosár Airless szórópisztolyok
A Cart Airless Spray Guns levegő nélküli festékszórók, amelyek motorja és tartálya kerekekre van szerelve. Ezzel a módszerrel a projekt összes különböző területére görgetheti.

Ezek egyesítik a nagy festékszórók kapacitását a kézi pisztoly hordozhatóságával, így elérheti projektje távoli részeit is.

Állvány Airless permetezők
Álló levegő nélküli szórópisztoly állványra van szerelve. Általában ezek a legnagyobbak és a legerősebbek.

Általában nagyon hosszú tömlőkkel is rendelkeznek, így tovább feszítheti őket anélkül, hogy a levegő nélküli permetezőt bárhová is kellene mozgatnia.

Egyéb források az Airless permetezőgépekhez
Ezek az eszközök erős eszközök, nem játékok. Ezért szükségük van némi oktatásra a helyes használatról.

Ha szeretne ilyet vásárolni, néhány nagyszerű online eszköz áll rendelkezésre, amelyek megtanítják az eszközök betöltésére, permetezésére és tisztítására.

Ha érdekli a motor és a nyomástartó tartály belső működésének részletesebb ismertetése, ez a videó elmagyarázza a levegő nélküli festékszóró működését , és jó bevezetőt is nyújthat.

Ha úgy érzed, hogy eleget tanultál, kiléphetsz, és elkezdheted használni a festőipar egyik legjobb eszközét.

Utolsó gondolatok az Airless permetezőkkel kapcsolatban
A levegő nélküli festékszórók a professzionális festők egyik legkiválóbb eszköze.

Ezek az eszközök erősebbek és könnyebben használhatók, mint a pneumatikusak, és végeredményben simább, tisztább felületet biztosítanak, ami lényegében a tökéletes eszközzé teszi őket.

Megvan az oka annak, hogy a professzionális festési munkák aranystandardjává váltak . Kicsit elmagyaráztuk, hogyan működnek, de teljesen más dolog, ha kiszállunk és megnézzük, milyen jól teljesítenek.

Fogj meg egy Graco Magnum terméket vagy valami hasonlót, és próbáld ki magad. Ha összehasonlítja egy pneumatikus légpermetezővel, azonnal látni fogja a különbséget.

Ezek a termékek megváltoztatják a játékot az ipari festési munkák terén, ezért szánjon egy kis időt, hogy még ma megismerje őket, majd kezdje el a festést!

Shopping Cart