Mi az a poliuretán hab?

Hol és hogyan használják? Mik a Típusok?

A poliuretán hab egykomponensű hab, amely a levegőben lévő nedvességgel térhálósodik, kötés közben tágul, aeroszolos formában félkemény anyag. Fugázáshoz és szigetelőanyagként használjuk.

A rugalmas poliuretán habokat főként ajtók és ablakok összeszerelésére, kitöltő alkalmazásokra, hang- és hőszigetelésre, vízálló korlátokra és tűz elleni szigetelésre használják. A poliuretán hab gyorsan reagál a levegő nedvességével, és felhordás után kitágul. A poliuretán kiváló tapadási képességének köszönhetően rendkívül jól tapad a felvitt felületekhez.

Hol használják?

Az ajtó-ablak összeszerelés a PU habok leghatékonyabb felhasználási területe. Villanyszerelések szigetelésére, hideg-melegvíz-csövek szigetelésére, tetőcserepek ragasztására, teraszok tömítettségére, betonnyírófalú épületek szigetelésére, ipari tetőszigetelésre, hűtőházak és jégtelepek, hajók és jachtok fedélzetére, tetők feltöltésére használják. külső hőszigetelő anyagok közötti üregek, szigetelőanyagok tapadása, üregek feltöltése és száraz élelmiszer-tárolók szigetelése.

Hogyan használják?

Szalmát és pisztolykészüléket csavarnak a bádogra szerelt szelepre. A tartályt 20 percig erőteljesen rázzuk, és fejjel lefelé tartva nyomást gyakorolunk a pipetta vagy pisztoly ravaszára. Amilyen erősen nyomjuk a pisztolyt, olyan intenzív lesz a hab kiszórása. Függőleges felületeken a habot mindig lefelé haladva szórja! Ügyeljen arra, hogy a környezet és a tartály hőmérséklete a termék használati útmutatójában megadott tartományban maradjon az alkalmazás során.

Melyek a Purhabok típusai?
A poliuretán habok az alkalmazás típusától és céljától függően két részre oszthatók.

1- PU habok az alkalmazási típusuk szerint

Szalmával készült habok: A piacon leggyakrabban és legkeresettebb habnak nevezhető. Az egyes tartályokhoz mellékelt szalmakészülékkel használható. Nagy tágulási sebessége miatt előnyösen nagy üregek kitöltésére szolgál (átlagosan 200% – 250%). Az Akfix Maximum PU Foam 805 , 940 , 806 , 840 , 820 kódolású termékeket előnyben részesítjük a szalmával történő habos alkalmazásokhoz.

Pisztolyos habok (professzionális): Speciális felhordó pisztollyal használják. A termék leginkább a szakembereket szólítja meg. Kis tágulási sebessége miatt (átlagosan %0%-60%) előnyös a viszonylag szűk üregek kitöltése. A 805P , 850 , 840P , 820P kódú pisztolyos Akfix habok hatékony megoldást kínálnak kis üregek kitöltésére.

2- PU habok a rendeltetésszerű használatuknak megfelelően;

Habok üregek kitöltésére: szabványos és leggyakrabban használt habtípus.

Tapadóhabok: Ezek a habok fokozott tapadási tulajdonságokkal rendelkeznek, mivel nagyon alacsony (minimális) tágulási sebességük van a standard habokhoz és a sűrűbb polimerekhez képest. Hőszigetelő anyagok, például EPX, XPS, pórusbeton, tégla és különféle építőanyagok, például márvány ragaszthatók ezekhez a termékekhez. Ezen termékcsoportokhoz; Előnyben részesítjük az Akfix 960, 960P, 962P kódolású termékeket.

A poliuretán habok hozzájárulása a hang-, hő- és vízszigeteléshez;

805-ös többcélú purhab

A PU habot pontosan kell felhordani a jó szigetelés érdekében.

Hangszigetelés

Hangszigetelő anyagok, nyílászárók közötti üregek kitöltésére, hang-, hő- és levegőáteresztés megakadályozására, az épületekből kiálló szellőzőcsatornák, kémények és klímaegységek környezetének szigetelésére és még sok hasonló területen használhatók.

Hőszigetelés

Hőszigeteléshez a 2 komponensű merev (erős) habok előnyösek. Az alacsony hőmérsékletre kifejlesztett Akfix 812 PU hab – például 25°C fokra és az Akfix 885 PU hab -25°C fokig tökéletes hőszigetelést biztosít még nagyon nehéz körülmények között is.

Vízszigetelés

A víz semmilyen módon nem károsíthatja a megfelelően felvitt és teljesen megkötött habot. Az egykomponensű poliuretán habok előnyösek külső környezeti alkalmazásokhoz, díszmedencékhez, díszkövek egymáshoz rögzítéséhez, megakadályozva a vízszivárgást a mechanizmusok illesztéseiből, például lakókocsi típusú járművek klímaegységei és antennái szigeteléséhez. Az Akfix poliuretán habok hosszú élettartamot és hatékony megoldást kínálnak hang-, hő- és vízszigetelési alkalmazásokhoz.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyi ideig bírja a PU hab?
Szabadban az UV fény a hab deformálódását okozza, ami tönkreteszi annak szerkezetét. A megszáradt hab felületfestéssel védhető a veszélyes fényektől.

A merev purhabot az épületek tetejére hordják fel, és tökéletes hőszigetelő képességgel rendelkezik. Nem ázik át, nem engedi át a nedvességet, párát és ezért nem kell félni a penészedéstől sem.

A poliuretán hab gyúlékony?
A német DIN 4102 szabvány szerinti B1 és B2 tűzállóságú habok bizonyos ideig ellenállnak a tűznek, ha közvetlenül lángnak vannak kitéve, vagy olyan helyen maradnak, ahol a tűz folytatódik. Az Akfix B1, B2 habok 217 percig ellenállnak a tűznek. A tűzálló termékek közül az Akfix 820 , 820P , 840 , 840P kódolású habokat részesítik előnyben.

820-B2-Tűzálló-Pu-hab

Hogyan tisztítható?
A nedves hab tisztításának legpraktikusabb módja a habtisztító használata. A felhordáskor körülötte szennyezett habot el lehet távolítani minden építőanyagról, bőrről, textiltermékről hab tisztítószerrel, mielőtt megszáradna. Az Akfix 800C habtisztítóval a habmaradványok könnyen tisztíthatók . Az aceton akkor is használható, ha nem áll rendelkezésre habtisztító. A kikeményedett hab csak mechanikus módszerekkel tisztítható, például késsel stb.
800C-Hab-tisztító

Milyen nevekkel hivatkoznak rájuk a világon?

A piacon általánosan használt nevek: egykomponensű pu hab, poliuretán pu hab, OCF pu hab tömítőanyag, hézagkitöltő pu hab, ablak szerelő pu hab, szerelő pu hab, montázs pu hab, hőszigetelő pu hab, hangszigetelő pu hab, ajtó összeszerelő pu hab, szigetelőhab, építő hab.

Shopping Cart