Hogyan működnek a hidraulikus purhab és poliuretán szórógépek?

HIDRAULIKUS PERMETEZŐ HABRENDSZEREK
A hidraulikus kétkomponensű permetezőhab technológiát az 1970-es években vezették be. Ahogy a név is sugallja, egy hidraulikus tápegységet használnak a hidraulikus szórógépek meghajtására, amely biztosítja a vegyszeradagoló szivattyúk teljes nyomását biztosító erőt. Ezeket a rendszereket gyorsan kötő poliuretán kétkomponensű hab- és poliurea bevonatokhoz tervezték.

Néhány kiváló minőségű hidraulikus habszóró rendszer tartalmaz egy hidraulikus szelepmechanizmust, amely lehetővé teszi a hidraulikus meghajtó számára a dugattyús szivattyú kialakítása által megkövetelt irányok megváltoztatását.

A HIDRAULIKA ELŐNYEI

A hidraulikus permetező habrendszer előnyei közé tartozik a gyors szivattyúváltás. Amikor egy dugattyús szivattyú irányt változtat, pillanatnyi nyomásveszteség lép fel. Mivel a hidraulikaolaj nem összenyomható, ezek a hidraulikus rendszerek nagyon gyorsan váltanak, minimalizálva a nyomásveszteséget.

A NYOMÁSKIEGYENSÚLYOZATLANSÁG MINIMALIZÁLÁSA
Ennek a hidraulikus technológiának egy másik előnye a vízszintes szivattyútájolás. Ez a vegyszerszivattyúkat a hidraulikus meghajtó mindkét oldalára helyezi, minimalizálva a nyomáskiegyensúlyozatlanságot.

A kiváló minőségű hidraulikus habszóró rendszerek olyan nyomásmérő eszközöket is tartalmaznak, amelyek biztosítják, hogy a kétkomponensű vegyszerszivattyúk ugyanazt a nyomást és jó arányt biztosítsanak. Ha a rendszer nyomáskiegyensúlyozatlanságot észlel, automatikusan leáll, nehogy a kezelő rossz habot vagy bevonatot szórjon ki. A kezelő egy üzenetet is kap a leállás okáról, így a probléma javítható.

A VEGYSZEREK FŰTÉSE
A jobb minőségű rendszerek primer fűtőtesteket is alkalmaznak, amelyek a vegyszert az üzemi hőmérsékletre melegítik, valamint fűtött tömlőket, hogy fenntartsák a beállított hőmérsékletet és biztosítsák a jó minőségű hab felhordását.

A permetezőhab-rendszerekhez használt habot és polikarbamidot 43 °C és 82 °C közötti hőmérséklet-tartományra kell felmelegíteni. Ezekben a rendszerekben általában nagy elektromos primer fűtőelemek vannak, amelyek a vegyszereket a kívánt hőmérsékleti alapértékre melegítik. Elméletileg a tömlők egyszerűen szigetelhetők a vegyi hőmérséklet beállítási pontjainak fenntartása érdekében, de a szigetelés önmagában nem elegendő, hosszabb napközbeni szünet vagy leállás esetén.

A fűtött tömlők indításkor üzemi szintre emelik a tömlőben a vegyszer hőmérsékletét, és egész nap fenntartják a beállított hőmérsékleti értéket. Míg a vegyszerek hőmérsékletének megőrzése kulcsfontosságú, a fűtött tömlők nem használhatók arra, hogy a vegyi anyagok hőmérsékletét az elsődleges fűtőelemek hőmérséklet-beállítási pontja fölé emeljék.

Ezenkívül 200-240 V vagy 350-415 V feszültségű elektromos teljesítmény szükséges az adagolószivattyúhoz, a primer fűtőtestekhez és a fűtött tömlőhöz. Az applikátorhoz sűrített levegő is szükséges.

Fűtő vegyszerek
A HIDRAULIKUS PERMETEZŐ HABRENDSZER MEGFELELŐ AZ ÖN SZÁMÁRA?
A hidraulikus permetező habrendszereket nagyon sikeresen alkalmazták a legkülönfélébb munkákhoz, és egyes modellek óriási áteresztőképességet és hőteljesítményt biztosítanak.

Különféle hidraulikus permetező habrendszerek állnak rendelkezésre, így a vásárlóknak időt kell fordítaniuk arra, hogy megértsék az egyes típusok előnyeit és hátrányait, valamint azok működését. A hidraulikus mellett léteznek elektromos és léghajtású (vagy pneumatikus) habszóró gépek is.

További információért keresse ügyfélszolgálatunkat!

Shopping Cart